Ympäristösertifikaatit

Rakentamisen ja asumisen ympäristösertifikaatit

Rakentamisen ja asumisen vastuullisuutta ja kestävyyttä voidaan mitata ja raportoida ympäristösertifikaateilla, joiden avulla riippumaton toimija varmistaa kiinteistöjen ympäristövastuullisuuden. Kiinteistöjen ympäristösertifikointijärjestelmiä ovat mm. kansainväliset LEED ja BREEAM , kotimainen RTS-ympäristösertifiointi ja pohjoismainen Joutsenmerkki.

Vastuullisuusraportoinnin osa-alueena voidaan pitää jonkin ympäristösertifikaatin saavuttamista. Ympäristösertifiointi on kokonaisvaltainen prosessi ja Suomessakin jokaiselle sertifikaatille löytyy jo merkittävä määrä merkin saavuttaneita kiinteistöjä.

Ympäristösertifiointi on kokonaisvaltainen prosessi, joka on hyvä aloittaa jo rakennuksen suunnitteluvaiheessa. Jo sillä on merkitystä, mikä ympäristösertifikaatti vaatimuksineen sopii juuri sinun rakennushankkeellesi. Asuintaloihin ympäristösertifikaatteja on haettu huomattavasti vähemmän, syynä usein myös sertifioinnin suht korkeat kustannukset ja suht raskassoutuinen audiotointi- ja uusimisprosessi.

Asuintaloille kuten taloyhtiöt tai miksei myös omakotitalot, pelkkä vastuullisuustoimintamallikin voi jo riittää. Se auttaa taloyhtiön toimijoita katsomaan taloyhtiötä ja kiinteistöä sijoituksena omaan tulevaisuuteen, jossa kiinteistön arvoa ylläpidetään ja parannetaan myös kestävästä ja vastuullisesta näkökulmasta. Tällöin kiinteistöä ei katsota vain rakennusteknisestä näkökulmasta vaan ihmisten asuinpaikkana, jossa talous, ihmiset ja ympäristö ovat tasapainossa.

Ota yhteyttä

Vertaa listauksia

Otsikko Hinta Tila Tyyppi Alue Käyttötarkoitus Makuuhuoneet Kylpyhuoneet